\require{AMSmath} Geldigheid bewijzen geachte, Over het volgende heb ik een vraag. Sina=cos(90-a).Deze formule moet in elk kwadrant gelden. In ons boek wordt deze formule voor het tweede kwadrant bewezen.Het 3de en 4de kwadrant moeten we zelf bewijzen. Hier onder staat het bewijs van deze formule voor het 2de kwadrant,maar ik begrijp het niet goed.(uit ons boek!) Sina=sin(180-a)=cos[90-(180-a)]=cos(a-90)=cos[-(a-90)}=cos(90-a). Na het 3de`=`teken begrijp ik het niet meer. Ik hoop dat jullie mij dit kunnen uitleggen. Vriendelijke groet, arjan arjan Student hbo - maandag 9 mei 2011 Antwoord De formule cos(A) = cos(-A) wordt ingezet. Van cos(a - 90) kun je dan eerst cos(-(a - 90)) maken waarna de laatste stap volgt. MBL maandag 9 mei 2011 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
geachte, Over het volgende heb ik een vraag. Sina=cos(90-a).Deze formule moet in elk kwadrant gelden. In ons boek wordt deze formule voor het tweede kwadrant bewezen.Het 3de en 4de kwadrant moeten we zelf bewijzen. Hier onder staat het bewijs van deze formule voor het 2de kwadrant,maar ik begrijp het niet goed.(uit ons boek!) Sina=sin(180-a)=cos[90-(180-a)]=cos(a-90)=cos[-(a-90)}=cos(90-a). Na het 3de`=`teken begrijp ik het niet meer. Ik hoop dat jullie mij dit kunnen uitleggen. Vriendelijke groet, arjan arjan Student hbo - maandag 9 mei 2011
arjan Student hbo - maandag 9 mei 2011
De formule cos(A) = cos(-A) wordt ingezet. Van cos(a - 90) kun je dan eerst cos(-(a - 90)) maken waarna de laatste stap volgt. MBL maandag 9 mei 2011
MBL maandag 9 mei 2011
©2001-2024 WisFaq