Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Functies in R

Ik krijg een Opgave : Het voorschriftvan een functie in R kan niet altijd door één enkele gelijke gegeven worden. Als er meer dan een gelijkheid nodig is, dan zeggen we dat het een FUNCTIE MET MEERVOUDIG VOORSCHRIFT is. Bepaal voor de volgende functies met meervoudig voorschrift het domein en construeer de grafiek...
Oefening :
{V x € [-1,1] : f(x) = 2
{V x € [1,2] : f(x) = x+1
{V x € [2,4] : f(x) = 3

Hoe kan ik daar nu het domein uit vinden en dan de grafiek nog eens opbouwen??

Denes
2de graad ASO - woensdag 8 januari 2003

Antwoord

Vanaf x = -1 tot en met teken je een lijnstukje op hoogte 2, want daar geldt f(x) = 2.
Vanaf x = 1 tot en met x = 2 teken je een stukje van de lijn y = x + 1. Het eerste punt is dus (1,2) en het laatste punt is (2,3)
En daar komt dan nog een lijnstukje op hoogte 3 achteraan, namelijk vanaf x = 2 tot en met x = 4.
Het domein is in dit geval dan het interval [-1,4] en de grafiek bestaat dus uit 3 stukjes lijn die met een knikje aan elkaar vastzitten.

MBL
woensdag 8 januari 2003

©2001-2024 WisFaq