Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Machtfunctie en helling 1

Sorry, ik maakte een fout bij de redenering van de zojuist gestelde vraag op het einde van het rekenwerk...Er zijn eigenlijk geen logaritmen nodig, denk ik
Er zou moeten komen:(afgeleide gelijk aan 1 stellen)
nx(n-1)=1
of xn-1=1/n
En nu ?
Groeten,
Rik

Rik Le
Iets anders - dinsdag 3 mei 2011

Antwoord

Hallo

Dus voor
q64903img1.gif
geldt dat de helling gelijk is aan 1.

Voor de functie y = x3 is de helling gelijk aan 1 voor
q64903img2.gif

en voor de functie y = x6 is de helling gelijk aan 1 voor
q64903img3.gif

Ok?

LL
woensdag 4 mei 2011

©2001-2024 WisFaq