Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Cartesiaanse vgl

bepaal een stelsel cartesiaanse vgl van de recht m die het punt C ( 1,2,-1) bevat en evenwijdig is met AB met A ( 2,1,-1) en B ( 1,3,-5)

ik heb de vector AB berekend : ( 1,-2,4)
en als ik dan de formule invul

x-1 / r = y-2/r = z+1 / r

Nu dacht ja als ik dan elk deeltje gelijk stel aan de vector aan B met een aantal keer r maar dan zit ik steeds met twee onbekende , hoe moet ik dit dan doen?

d
3de graad ASO - zondag 1 mei 2011

Antwoord

(Eigenlijk bereken je de vector BA, maar dat maakt voor deze oefening niets uit.)

Je bekomt als vergelijking :

x-1/1 = y-2/-2 = z+1/4

LL
maandag 2 mei 2011

©2001-2024 WisFaq