Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Coplanair

in een viervlak ABCD zijn M,N, P, Q de middens van de zijden AB, BC, CD, DA
Toon aan dat vector MN = vector QP en dat M N P Q coplanair zijn
ik heb proberen aantonen, das vector MN = vector QP

en dan was ik begonnen
mn = np+pm
qp=qm +mp

-- np+pm+qm-mp = 0
maar dan kom je nog op np+ qm maar ik weet niet hoe ik verder moet en ook niet hoe ik coplanair kan bewijzen

s
3de graad ASO - zondag 1 mei 2011

Antwoord

Maak gebruik van de formules voor het midden van een lijnstuk ...

LL
maandag 2 mei 2011

©2001-2024 WisFaq