\require{AMSmath} Zwaartepunt geachte, als laatste boek behandelen we op school ruimtemeetkunde een stuk wiskunde dat me echt niet lukt, kan jij me misschien helpen? als Z het zwaartepunt is van driehoek ABC, toon dan aan dat AZ + BZ + CZ = 0 ( boven elk moet een vector streepje komen ) ik dacht het zo te doen : A ( x1,y1,z1) zo schrijf je elke letter uit en dan maakt je de telkens de vector dus AZ = (x4-x1;y4-y1;z4+z1) en als je dit bij ze allemaal doet kan je ze optellen en dan krijg je 3*x4+3y4+3z4-x123-y123-z123=0 maar dan zit ik vast ben ik goed bezig of helemaal niet ? r 3de graad ASO - zondag 1 mei 2011 Antwoord Hallo Je weet toch dat x4 = 1/3.(x1+x2+x3) Analoog voor y4 en z4 LL maandag 2 mei 2011 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
geachte, als laatste boek behandelen we op school ruimtemeetkunde een stuk wiskunde dat me echt niet lukt, kan jij me misschien helpen? als Z het zwaartepunt is van driehoek ABC, toon dan aan dat AZ + BZ + CZ = 0 ( boven elk moet een vector streepje komen ) ik dacht het zo te doen : A ( x1,y1,z1) zo schrijf je elke letter uit en dan maakt je de telkens de vector dus AZ = (x4-x1;y4-y1;z4+z1) en als je dit bij ze allemaal doet kan je ze optellen en dan krijg je 3*x4+3y4+3z4-x123-y123-z123=0 maar dan zit ik vast ben ik goed bezig of helemaal niet ? r 3de graad ASO - zondag 1 mei 2011
r 3de graad ASO - zondag 1 mei 2011
Hallo Je weet toch dat x4 = 1/3.(x1+x2+x3) Analoog voor y4 en z4 LL maandag 2 mei 2011
LL maandag 2 mei 2011
©2001-2024 WisFaq