\require{AMSmath} Exacte waarde van sin 75° Hoe kun je sin 75° berekenen zonder rekenmachine? MJW va Leerling bovenbouw havo-vwo - woensdag 8 januari 2003 Antwoord Met behulp van de somformule:sin (t+u)=sin t sin u + cos t sin uWe kennen de exacte waarde van de sinus en de cosinus van 30° en de exacte waarde van de sinus en de cosinus van 45°:sin 30°=1/2cos 30°=1/2√3sin 45°=1/2√2cos 45°=1/2√2sin(30°+45°)=sin 30° cos 45° + cos 30° sin 45°=1/2 · 1/2√2 + 1/2√3 · 1/2√2 = 1/4√2 + 1/4√6 WvR woensdag 8 januari 2003 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Hoe kun je sin 75° berekenen zonder rekenmachine? MJW va Leerling bovenbouw havo-vwo - woensdag 8 januari 2003
MJW va Leerling bovenbouw havo-vwo - woensdag 8 januari 2003
Met behulp van de somformule:sin (t+u)=sin t sin u + cos t sin uWe kennen de exacte waarde van de sinus en de cosinus van 30° en de exacte waarde van de sinus en de cosinus van 45°:sin 30°=1/2cos 30°=1/2√3sin 45°=1/2√2cos 45°=1/2√2sin(30°+45°)=sin 30° cos 45° + cos 30° sin 45°=1/2 · 1/2√2 + 1/2√3 · 1/2√2 = 1/4√2 + 1/4√6 WvR woensdag 8 januari 2003
WvR woensdag 8 januari 2003
©2001-2024 WisFaq