Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 64839 

Re: Goniometrische vergelijking

Het vervolg neemt voor mij een rare wending:2sin(2x)-2cos(2x)=1 of sin(2x)-cos(2x)=0.5 of 2sin(x)cos(x)-cos2(x)+sin2(x)=0.5 of cos2(x)-2sin(x)cos(x) -sin2(x)= -0.5
Dit is te noteren als {cos(x)-sin(x)}2=-0.5 Omdat wortel trekken uit negatievfe getallen niet mogelijk is, zit ik nu muurvast! Wie weet een betere oplossing? Bij voorbaat hartelijk dank!

Johan
Student hbo - donderdag 28 april 2011

Antwoord

Johan,
De vergelijking sin2x-cos2x=1/2 laat zich eenvoudig oplossen.De bewering: dit is te noteren als is fout.Reken maar na.

kn
zaterdag 30 april 2011

©2001-2024 WisFaq