Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 64536 

Re: Directe formule

Ik heb 2 eigenwaarden gevonden nl. z=1 en z=0,7. Hierbij zijn de 2 formules achtereenvolgens:

A(t)= 2·C1·(1)t + C2·(0,7)t en R(t)=C1·(1)t - C2·(0,7)t . Bij bepalen v. de constanten C1 en C2 via A(0) en R(0) ben ik gekomen op C1=100 en C2=50 dus de 2 formules worden:

A(t) = 200 + 50·(0,7)t en R(t) = 100 - 50·(0,7)t en (1)t heb ik weggelaten want het blijft toch 1.
Mijn vraag is of deze 2 formules goed zijn?

Ernest
Leerling mbo - zaterdag 23 april 2011

Antwoord

Ja!

hr
donderdag 26 mei 2011

©2001-2025 WisFaq