Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Oppervlakte van een onregelmatige vierhoek

Ik zoek de oppervlakte van een onregelmatige vierhoek met vier gekende zijden. Zijde bovenaan = 25.00m, zijde rechts = 23.91m, zijde onder = 25.14, zijde links = 23.46m.
Met welke formule kan ik dit zelf berekenen als er een afmeting zou veranderen?
Alvast bedankt

Kim
Student Hoger Onderwijs België - zondag 17 april 2011

Antwoord

Dag Kim,

Het antwoord op jou vraag is dat het niet kan. Op een soortgelijke vraag is eerder al ooit een antwoord gegeven.

Je kunt met vier gegeven zijde namelijk verschillende vierhoeken maken die allen een andere oppervlakte hebben. Aan alleen de gegeven zijden kun je dus geen oppervlakte berekenen.

Zie het antwoord Oppervlakte onregelmatige vierhoek

Met Vriendelijke Groet

Thijs Bouten

tb
zondag 17 april 2011

©2001-2025 WisFaq