\require{AMSmath} Algebra x=a2(1-e2)2 y=(1-e·cos(x))2 z=e2·sin2(x) Hoe verklaar ik dat x/y+x·z/y2 = x/y2·(1-2·e·cos(x)+e2). Dat is me niet duidelijk. Jakob Leerling bovenbouw havo-vwo - zaterdag 16 april 2011 Antwoord Hallo Zet het gevraagde op gelijke noemer : Je bekomt dan : x(y+z)/y2 = x/y2.(y+z) En nu is (met de formule (a-b)2 = a2-2ab+b2 ) y + z = 1 - 2.e.cos(x) + e2.cos2x + e2.sin2x = 1 - 2.e.cos(x) + e2.(cos2x + sin2x) en cos2x + sin2x = 1 Ok? LL zaterdag 16 april 2011 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
x=a2(1-e2)2 y=(1-e·cos(x))2 z=e2·sin2(x) Hoe verklaar ik dat x/y+x·z/y2 = x/y2·(1-2·e·cos(x)+e2). Dat is me niet duidelijk. Jakob Leerling bovenbouw havo-vwo - zaterdag 16 april 2011
Jakob Leerling bovenbouw havo-vwo - zaterdag 16 april 2011
Hallo Zet het gevraagde op gelijke noemer : Je bekomt dan : x(y+z)/y2 = x/y2.(y+z) En nu is (met de formule (a-b)2 = a2-2ab+b2 ) y + z = 1 - 2.e.cos(x) + e2.cos2x + e2.sin2x = 1 - 2.e.cos(x) + e2.(cos2x + sin2x) en cos2x + sin2x = 1 Ok? LL zaterdag 16 april 2011
LL zaterdag 16 april 2011
©2001-2024 WisFaq