Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Het zoeken van de 2e bissectrice

De vraag die ik moet oplossen luidt als volgt: "in welke punten van de grafiek van y= (x+1)/(x-2) is de raaklijn evenwijdig met de tweede bissectrice?" Nu weet ik wel hoe ik dit moet doen, alleen weet ik niet hoe ik de (1e &) 2e bissectrice bekom.

Vincen
Student Hoger Onderwijs België - woensdag 13 april 2011

Antwoord

Beste Vincent,

Wat bedoel je precies met het 'bekomen' van die bissectrices? De eerste bissectrice heeft vergelijking y = x (maar die heb je niet nodig), de tweede y = -x.
Voor de evenwijdige stand is enkel de richtingscoëfficiënt van belang, die is voor de tweede bissectrice -1. Verder weet je dat de richtingscoëfficiënt van de raaklijn aan de grafiek gegeven wordt door de afgeleide in dat punt.

mvg,
Tom

td
woensdag 13 april 2011

 Re: Het zoeken van de 2e bissectrice 

©2001-2024 WisFaq