Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Gemiddelde kosten berekenen van productlijnen

hoi Wisfaq met Samira
ik loop vast in de volgende berekening, ik heb u hulp nodig
de opgaven bestaat uit een tabel met aan de linkerkant lijn a tot/ c vertikaal en horizontaal de maanden juni t/m okt
en gemiddelde kosten per productie eenheid (dollars)

vraag1) is Hoeveel bedroegen de gemiddelde kosten per gebruikte machine over de drie lijnen in juni ?

info over de lijnen en tabel:


Lijn A geproduceerde eenheden 201*
gebruikte machines 25
gemiddelde kosten productie eenheid (0,62 dollars)

Lijn B geproduceerde eenheden 308*
gebruikte machines 35
gemiddelde kosten productie eenheid (0,54 dollars)

Lijn C geproduceerde eenheden 214*
gebruikte machines 50
gemiddelde kosten productie eenheid (0,45 dollars)
* duizendtallen

Mijn oplossing was :
lijn A: 201 x .62 =124,6, delen door 25 = 4,98..
het zelfde gedaan voor de 2 andere lijnen en dan gedeeld door drie om de gemiddelde te krijgen levert mij op = 3246242 maar dit is niet correct. meerkeuze antwoorden zijn wel gegeven maar daar zit mijn oplossing niet in :

A.875 B.3,520 C.3,537 D.4.752 E.4,985
==Let op * duizendtal===

Zou u aub in kleine stapjes willen laten zien wat ik fout doe/ hoe het wel moet.

Samira
Leerling mbo - zondag 3 april 2011

Antwoord

Samira,
Neen totale kosten/totaal aantal machines=387,24/110=3,520.

kn
maandag 4 april 2011

©2001-2024 WisFaq