Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Welke oplossing is juist?

Een leerling doet 2 uur over een project, een andere leerling doet 4 uur erover, en een derde 6 uur.
Hoelang duurt het wanneer deze 3 leerlingen samen werken?

Oplossing 1: totaal 12 uur : 3 is 4 uur
4 x60 min. = 240 : 3 = 80 min. (1 uur en 20 min.)

Oplossing 2: x = 1 uur dus 1/2 + 1/4 + 1/6 = 11/12
x = 1 12/12 x 11/12 = 12/12 x 12/11 = 12/11
12/11 uur = 1 uur en 5.45 min

Paul J
Ouder - dinsdag 29 maart 2011

Antwoord

Het zal de tweede oplossing zijn. Je kunt het beschouwen als snelheden! Als de 3 leerlingen samenwerken: de eerste 1/2 project uur, de tweede 1/4 project per uur en de derde 1/6 project per uur. Wanneer is dat dan 1?
Neem 1/(1/2+1/4+1/6)=12/11.

WvR
dinsdag 29 maart 2011

©2001-2024 WisFaq