Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 64598 

Re: Re: Rekenen met e-machten

Oh sorry ik had het verkeerd! Het moest zijn: e^(a+1) - (integraal van a tot a+1)ex dx = 3. Hieruit komt ea=3 en dan kan ik het zelf berekenen. Mijn som was hier al de primitieve van, alleen had ik de horizontale lijn b genoemd =e^(a+1) Mijn excuses hiervoor.. Dan heb ik nog wel een (correcte) som voor je :p :

de primitieve van 1/x = lnx

Hoe komt men hieraan?

manon
Leerling bovenbouw havo-vwo - donderdag 24 maart 2011

Antwoord

Tja, ik zou zeggen, differentieer de functie f(x) = ln(x) eens!
Overigens is de volledige primitieve f(x) = ln|x| zodat ook negatieve waarden van x mogelijk zijn.

MBL
vrijdag 25 maart 2011

©2001-2024 WisFaq