Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Afgeleiden

Hallo, ik heb een probleempje ivm mijn taak van wiskunde. Ik moet 20 oefeningen van afgeleiden maken, maar 5 ervan lukken niet. Zou er mij iemand willen helpen aub?
alvast bedankt!!
Dit zijn de oefeningen: telkens moet de afgeleide berekend worden:

1) f(x)= (x2-4)3(3-x)4
2) f(x)= [(x2-4x)3]/[(3x+2)4]
3) f(x)= [Ö(x+2x2)]/[3-x]
4) f(x)= [(2+3x)/(x2-2]3
5) f(x)= (1+2x-x2)4(x2+6)3

Nogmaals bedankt!

eva
3de graad ASO - zaterdag 12 maart 2011

Antwoord

Wat is het probleem precies? 't Lijkt me toch vooral product-, quotiënt- en kettingregel toch? Op 5. Rekenregels voor het differentiëren kan je daar uitleg over vinden en voorbeelden.
Dus kan je laten zien waar je vast loopt?

Zie eventueel ook 6. Wanneer gebruik je welke regel?

WvR
zaterdag 12 maart 2011

©2001-2024 WisFaq