\require{AMSmath} Sinusregel in stomphoekige driehoek Kan iemand dit voor mij even uitschrijven?Dank arthur 2de graad ASO - maandag 7 maart 2011 Antwoord Als de stompe hoek bij A zit, trek dan de hoogtelijn vanuit C naar AB. Het voetpunt D ligt dan buiten de driehoek.Kijk nu naar de driehoeken CDA en BCD. Nu geldt h = b.sin(180° - a) = b.sina maar ook h = a.sinb.Daarmee is het rond. MBL dinsdag 8 maart 2011 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Kan iemand dit voor mij even uitschrijven?Dank arthur 2de graad ASO - maandag 7 maart 2011
arthur 2de graad ASO - maandag 7 maart 2011
Als de stompe hoek bij A zit, trek dan de hoogtelijn vanuit C naar AB. Het voetpunt D ligt dan buiten de driehoek.Kijk nu naar de driehoeken CDA en BCD. Nu geldt h = b.sin(180° - a) = b.sina maar ook h = a.sinb.Daarmee is het rond. MBL dinsdag 8 maart 2011
MBL dinsdag 8 maart 2011
©2001-2024 WisFaq