Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Rico deellijn

Hallo Wisfaq,

Twee rechten zijn gegeen :
y=x en y=2x. Bereken derichtingscoëfficiënt van de deellijn tussen deze 2 rechten waarvan de hoek scherp is.
Ik tel na:
|x-y|/Ö2= |2x-y|Ö5
Ö5x-Ö5y=2Ö2x-Ö2y
y= (Ö5-2Ö2)x/(Ö5-Ö2)

rico is dan (Ö5-2Ö2)/(Ö5-Ö2)
resultaat is 1-Ö10/3 en het moet zijn
((Ö(10)+1)/2...
Wat loop ter fout !
Groeten,
Rik

Rik Le
Iets anders - zaterdag 5 maart 2011

Antwoord

Er zij 2 bissectrices en je hebt nu de verkeerde te pakken.
Teken het maar eens!

MBL
zaterdag 5 maart 2011

 Re: Rico deellijn 

©2001-2025 WisFaq