\require{AMSmath} Dit is een reactie op vraag 64426 Re: Urne Ik heb die kansen berekend via :(1/3·9/29·19/28·18/27)+(20/30 · 19/29 · 10/28 ·9/27 )maar dan kom ik op iets totaal fout uit. q 3de graad ASO - maandag 28 februari 2011 Antwoord P(eerste bal wit)=1/3Daarna nog 1 wit en 2 blauw in één greep=zonder terugleggen...Met de hypergeometrische verdeling!P(eerste bal is blauw)=2/3Daarna nog 1 blauw en 2 wit...Dus uiteindelijk:Hopelijk helpt dat... WvR vrijdag 4 maart 2011 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Ik heb die kansen berekend via :(1/3·9/29·19/28·18/27)+(20/30 · 19/29 · 10/28 ·9/27 )maar dan kom ik op iets totaal fout uit. q 3de graad ASO - maandag 28 februari 2011
q 3de graad ASO - maandag 28 februari 2011
P(eerste bal wit)=1/3Daarna nog 1 wit en 2 blauw in één greep=zonder terugleggen...Met de hypergeometrische verdeling!P(eerste bal is blauw)=2/3Daarna nog 1 blauw en 2 wit...Dus uiteindelijk:Hopelijk helpt dat... WvR vrijdag 4 maart 2011
WvR vrijdag 4 maart 2011
©2001-2024 WisFaq