\require{AMSmath} Vergelijking met wortels Ik zoek naar het bewijs van volgende gelijkheid: n1/2 + (n+1)1/2 = (4n+2)1/2 Alvast bedankt voor wie mij daarmee wil helpen! Benny Benny Student Hoger Onderwijs België - maandag 21 februari 2011 Antwoord HalloDit is geen gelijkheid! Werk uit voor bv. n=1Je kan wel zoeken naar oplossingen van deze vergelijking.Door de twee leden te kwadrateren heb je :n + 2Ö(n2+n) + n+1 = 4n+22Ö(n2+n) = 2n+1Nogmaals kwadrateren :4(n2+n) = (2n+1)24n2 + 4n = 4n2 + 4n + 1Aan deze gelijkheid kan nooit voldaan zijn.Het linkerlid van de oorspronkelijke vergelijking is steeds kleiner dan het rechterlid. LL maandag 21 februari 2011 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Ik zoek naar het bewijs van volgende gelijkheid: n1/2 + (n+1)1/2 = (4n+2)1/2 Alvast bedankt voor wie mij daarmee wil helpen! Benny Benny Student Hoger Onderwijs België - maandag 21 februari 2011
Benny Student Hoger Onderwijs België - maandag 21 februari 2011
HalloDit is geen gelijkheid! Werk uit voor bv. n=1Je kan wel zoeken naar oplossingen van deze vergelijking.Door de twee leden te kwadrateren heb je :n + 2Ö(n2+n) + n+1 = 4n+22Ö(n2+n) = 2n+1Nogmaals kwadrateren :4(n2+n) = (2n+1)24n2 + 4n = 4n2 + 4n + 1Aan deze gelijkheid kan nooit voldaan zijn.Het linkerlid van de oorspronkelijke vergelijking is steeds kleiner dan het rechterlid. LL maandag 21 februari 2011
LL maandag 21 februari 2011
©2001-2024 WisFaq