\require{AMSmath} Logarithmiseren Ik heb een functie van het volgende type:y = a - b·exp(-c·x) met 0a, 0b, 0c.Hoe wordt nu de functie f, waarbij:ln(y) = f[ln(x)]M.a.w. wat gebeurt er wanneer ik zowel y als x logarithmiseer?Alvast bedankt. Ad van Iets anders - zaterdag 19 februari 2011 Antwoord Met a en b gebeurt niets. De e-macht wordt e-c·ln(x) en omdat eln(x) = x hou je daarvan x-c over. MBL maandag 21 februari 2011 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Ik heb een functie van het volgende type:y = a - b·exp(-c·x) met 0a, 0b, 0c.Hoe wordt nu de functie f, waarbij:ln(y) = f[ln(x)]M.a.w. wat gebeurt er wanneer ik zowel y als x logarithmiseer?Alvast bedankt. Ad van Iets anders - zaterdag 19 februari 2011
Ad van Iets anders - zaterdag 19 februari 2011
Met a en b gebeurt niets. De e-macht wordt e-c·ln(x) en omdat eln(x) = x hou je daarvan x-c over. MBL maandag 21 februari 2011
MBL maandag 21 februari 2011
©2001-2024 WisFaq