\require{AMSmath} Exact oplossen Hoe bereken je exact de oplossingen van:3Ö(4x-1)=213log(1/3Ö3)4log(1/64) katrie Leerling bovenbouw havo-vwo - vrijdag 18 februari 2011 Antwoord 1.$\eqalign{ & 3\sqrt {4x - 1} = 21 \cr & \sqrt {4x - 1} = 7 \cr & 4x - 1 = 49 \cr & 4x = 50 \cr & x = 12\frac{1}{2} \cr} $2.Dat is niet oplossen maar uitrekenen:${}^3\log \left( {\frac{1}{3}\sqrt 3 } \right) = {}^3\log \left( {3^{ - 1} \cdot 3^{\frac{1}{2}} } \right) = {}^3\log \left( {3^{ - \frac{1}{2}} } \right) = - \frac{1}{2}$3.Idem dito!${}^4\log \left( {\frac{1}{{64}}} \right) = {}^4\log \left( {4^{ - 3} } \right) = - 3$ WvR vrijdag 18 februari 2011 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Hoe bereken je exact de oplossingen van:3Ö(4x-1)=213log(1/3Ö3)4log(1/64) katrie Leerling bovenbouw havo-vwo - vrijdag 18 februari 2011
katrie Leerling bovenbouw havo-vwo - vrijdag 18 februari 2011
1.$\eqalign{ & 3\sqrt {4x - 1} = 21 \cr & \sqrt {4x - 1} = 7 \cr & 4x - 1 = 49 \cr & 4x = 50 \cr & x = 12\frac{1}{2} \cr} $2.Dat is niet oplossen maar uitrekenen:${}^3\log \left( {\frac{1}{3}\sqrt 3 } \right) = {}^3\log \left( {3^{ - 1} \cdot 3^{\frac{1}{2}} } \right) = {}^3\log \left( {3^{ - \frac{1}{2}} } \right) = - \frac{1}{2}$3.Idem dito!${}^4\log \left( {\frac{1}{{64}}} \right) = {}^4\log \left( {4^{ - 3} } \right) = - 3$ WvR vrijdag 18 februari 2011
WvR vrijdag 18 februari 2011
©2001-2024 WisFaq