Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 64286 

Re: Pokerspel

ik heb dit ook gedaan voor : tris : drie heren, een zes , een dame
dubbel paar: twee azen, twee zessen, een twee
paar: twee zessen , een drie, een dame, een vijf
dan krijg je voor
tris :(13·4·12·4·11·4)/2598960 = 4.23%
dubbel paar : (13·6·12·6·11·4)/2598960=9.51
paar: (13·6·12·4·11·4·10·4)/2598960 = 250%
maar daarbij klopt deze redenering niet

Liese
3de graad ASO - woensdag 16 februari 2011

Antwoord

Maar dit zijn toch ook heel andere problemen! Bij de eerste vraag ging het om full house, wat neerkomt op een willekeurige combinatie van 3 plus 2 dezelfde waarden.
Maar bij wat blijkbaar tris heet móet je 3 heren, 1 zes en 1 dame hebben. Dan heb je dus veel minder keuzevrijheid.
Idem wat de andere combinaties betreft.
Bovendien is je laatste antwoord erg vreemd: een kans komt doorgaans niet boven de 1 uit, dus met 250 % zit je wel erg daarboven.

MBL
woensdag 16 februari 2011

©2001-2024 WisFaq