Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Cosinus functie

in een bepaalde som in mijn wiskunde boek moet ik de volgende vergelijking oplossen:
f(x)=2+cos(x)
f(x)= 7/2

nou snap ik de eerste uitkomst en hoe ze daaraan komen
x=1/3p (dat is gewoon kijken naar die tabel en daar kun je het uit afleiden)

maar ik snap niet hoe ze aan de tweede oplossing zijn gekomen x= 5/3p??

graag zou ik willen weten hoe je het kan berekenen,
alvast bedankt voor de moeite

Abdull
Leerling bovenbouw havo-vwo - maandag 14 februari 2011

Antwoord

De vergelijking van het type cos(x) = cos(A) heeft als oplossingen twee series getallen, namelijk x = A + k.2p maar ook x = -A + k.2p.
Jouw vergelijking is cos(x) = 1/2 en door 1/2 te schrijven als cos(1/3p) zou je er nu toch moeten uitkomen. Zo niet, je weet ons te vinden!

MBL
dinsdag 15 februari 2011

©2001-2024 WisFaq