Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Wegbreedte

Goedenavond,

Als je deze formule hebt:
g=(8000/b)×(1,8-log(b))
g=maximale aantal auto's en b= wegbreedte

Als je b met 0,5 vermindert dan wordt g met 126 vermindert. bereken de oorspronkelijke b.
Twee variabelen... ik weet niet wat ik er mee aan moet.
Hopelijk u wel haha
Mvg

Rahmat
Leerling bovenbouw havo-vwo - zondag 13 februari 2011

Antwoord

Het gegeven luidt: g - 126 = 8000/(b-0,5) x (1,8 - log(b-0,5)).
De g die links staat kun je vervangen door de oorspronkelijke vergelijking en dan heb je nog maar 1 variabele.
Die zou dan in theorie oplosbaar moeten zijn, maar of het zonder de hulp van de GR kan lukken, betwijfel ik.
Gelukkig (voor mij in elk geval!) was dat je vraag niet......

MBL
maandag 14 februari 2011

©2001-2024 WisFaq