Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Pareto kromme

Goedenavond,

Als je een formule hebt:
W=2500×g0,2
waarbij w=winst, g=geinvesteerd
Je wilt de maximale winst weten. Daarbij moet je volgens het boek de w-g doen om dat te berekenen.
Dat is dan 2500×g0,2-g
Verder dan dit kom ik niet.
Er is geen maximum of minimum bij de afgeleide te zien :s??

Dus hier kwam ik niet uit, daarnaast hoe weet je waar je bij een pareto kromme moet kiezen als je een een (a,b) kromme ervan wilt maken. oftewel het omzetten in procenten.

Rahmat
Leerling bovenbouw havo-vwo - zondag 13 februari 2011

Antwoord

De afgeleide functie is 500.g-0.8 -1 Daar komt nul uit zodra
g = 5001.25 wat ongeveer 2364 is.
Als je het window hierop instelt, zie je de functie een maximum bereiken dat ongeveer 9457 is.

MBL
zondag 13 februari 2011

©2001-2024 WisFaq