Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Inhoud berekenen

Hallo,
Ik krijg de functie f(x)=x2 op het interval -1 0 1. Dit lichaam moet ik vervolgens wentelen om de as x=2. Hoe doe ik dat?
mvg

Leon k
Student universiteit - woensdag 9 februari 2011

Antwoord

Door de grafiek en de rotatie-as 2 eenheden naar links te verschuiven.
De 'nieuwe' paraboolformule wordt dan y = (x+2)2, de rotatie-as wordt de y-as (daarom deden we dit!) en de grenzen worden -3 resp. -1.

MBL
vrijdag 11 februari 2011

©2001-2024 WisFaq