Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 64228 

Re: Knikkers

2)Bereken algebraisch het aantal gele knikkers in vaas A als gegeven is dat p(rob pakt 2 gele knikkers)= 0,2
sorry deze had ik dus verkeerd geredeneerd. de bovenstaande vraag is goed geformuleerd. ik snapte na de uitleg nog niet wat u bedoeld.

vraag a en c had ik dus wel goed. ik d8 dat mijn antwoord te kort was, maar het klopte wel.

alvast bedankt !!

rahmat
Leerling bovenbouw havo-vwo - zondag 6 februari 2011

Antwoord

Ah, de vraag was dus als je weet dat de kans op 2 gele knikkers gelijk is aan 0,2 hoeveel gele knikkers er dan waren. Maar dat stond in je oorspronkelijke vraag niet.

De kans op 2 gele knikkers was gelijk aan 8x - x2/8x + 48 en deze moet 0,2 zijn.
Dus je moet de vergelijking 8x - x2/8x + 48 = 0,2 oplossen. Oftewel 8x - x2/8x + 48 = 1/5. Kruislings vermenigvuldigen (d.w.z. a/b = c/d als ad = bc) levert (8x - x2)·5 = (8x + 48)·1. Nu is het een kwestie van haakjes wegwerken, alles op nul herleiden (dus in de vorm ... = 0 schrijven) en oplossen m.b.v. abc-formule, en achteraf controleren of de oplossingen wel hout snijden.

Duidelijk? PS. Laat in het vervolg zien hoe je geredeneerd hebt, dan kan er gerichter antwoord worden gegeven.

Davy
maandag 7 februari 2011

©2001-2024 WisFaq