Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 64219 

Re: Euclidische deling

OK, ik snap nu hoe je aan die 35 en 18 bent gekomen. Ik heb het kunnen narekenen. Er zit echter nog een vreemd punt in je laatste deel, daar geef je aan dat y (dat moet zijn: z) = -196542 - 71t. Dat levert echter slechts een waarde op voor z van 14 terwijl het 57 zou moeten zijn. Het vreemde is dat x wel 43 is en dat x + z samen wel 57 oplevert. Kan je dat nog uitleggen?

groet,
Han

Han
Iets anders - zondag 6 februari 2011

Antwoord

Als ik t=-2769 invul in de x- resp. z-vergelijkingen, krijg ik toch écht z=57

MBL
maandag 7 februari 2011

©2001-2024 WisFaq