\require{AMSmath} Methode van Archimedes HalloIk heb een dringende vraag en ik hoop dat er mensen zijn die mij hiermee kunnen helpen.Ik heb al een aantal pogingen gedaan om het antwoord te vinden, maar ik kom steeds maar niet verder.Gegeven formules:sin2x = 2sinxcosxcos2x = 2(cosx)2 - 1Leidt uit de bovenstaande formules af dat:(cos2x/sin2x) + (1/sin2x) = (cosx/sinx)en daar weer uit:(1/tan2x) + (1/sin2x) = (1/tanx)Ik hoop dat iemand mij hiermee kan helpenAlvast heel erg bedankt. Lien Leerling bovenbouw havo-vwo - zaterdag 5 februari 2011 Antwoord 1.$\eqalign{ & \frac{{\cos 2x}}{{\sin 2x}} + \frac{1}{{\sin 2x}} = \cr & \frac{{2\cos ^2 x - 1}}{{2\sin x\cos }} + \frac{1}{{2\sin x\cos x}} \cr} $Onder één noemer zetten en dan teller en noemer delen door cos(x)?2.$\eqalign{ & \frac{1}{{\tan 2x}} + \frac{1}{{\sin 2x}} = \cr & \frac{{\cos 2x}}{{\sin 2x}} + \frac{1}{{\sin 2x}} \cr} $Zie 1. en bedenk dat:$\tan x = \frac{{\sin x}}{{\cos x}} \Rightarrow \frac{{\cos x}}{{\sin x}} = \frac{1}{{\tan x}}$Zou dat lukken? WvR zaterdag 5 februari 2011 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
HalloIk heb een dringende vraag en ik hoop dat er mensen zijn die mij hiermee kunnen helpen.Ik heb al een aantal pogingen gedaan om het antwoord te vinden, maar ik kom steeds maar niet verder.Gegeven formules:sin2x = 2sinxcosxcos2x = 2(cosx)2 - 1Leidt uit de bovenstaande formules af dat:(cos2x/sin2x) + (1/sin2x) = (cosx/sinx)en daar weer uit:(1/tan2x) + (1/sin2x) = (1/tanx)Ik hoop dat iemand mij hiermee kan helpenAlvast heel erg bedankt. Lien Leerling bovenbouw havo-vwo - zaterdag 5 februari 2011
Lien Leerling bovenbouw havo-vwo - zaterdag 5 februari 2011
1.$\eqalign{ & \frac{{\cos 2x}}{{\sin 2x}} + \frac{1}{{\sin 2x}} = \cr & \frac{{2\cos ^2 x - 1}}{{2\sin x\cos }} + \frac{1}{{2\sin x\cos x}} \cr} $Onder één noemer zetten en dan teller en noemer delen door cos(x)?2.$\eqalign{ & \frac{1}{{\tan 2x}} + \frac{1}{{\sin 2x}} = \cr & \frac{{\cos 2x}}{{\sin 2x}} + \frac{1}{{\sin 2x}} \cr} $Zie 1. en bedenk dat:$\tan x = \frac{{\sin x}}{{\cos x}} \Rightarrow \frac{{\cos x}}{{\sin x}} = \frac{1}{{\tan x}}$Zou dat lukken? WvR zaterdag 5 februari 2011
WvR zaterdag 5 februari 2011
©2001-2024 WisFaq