Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Logaritmische vergelijkingen

Hallo, wij moeten voor een taak een logaritmische vergelijking oplossen, nu ben ik vast komen te zitten, en weet niet hoe ik eigenlijk verder moet werken. Zou er mij iemand willen helpen? dit is de vergelijking:
logÖx - log3Öx + 3log 4Öx = (11/4) log3
ik ben hier al geraakt:
= log x^1/2 - log x^1/3 + =log x^1/4 = (11/4) log3
= 1/2logx - 1/3logx + (3/4)logx = (11/4)log3
= (1/2-1/3+(3/4))logx = (11/4)log3
= (11/12)log x = (11/4)log 3
vanaf hier weet ik niet meer wat te doen, ik denk dat het gemakkelijk is, maar het lukt nu even niet.
Alvast bedankt!

eva
3de graad ASO - zaterdag 5 februari 2011

Antwoord

Je bent goed op weg...

q64215img1.gif

Heel goed:-)

WvR
zaterdag 5 februari 2011

©2001-2024 WisFaq