Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Logaritmische vergelijking

Hoi,

Hoe doe je ook al weer:
0,03log(2) - 0,03log(5) = 1
Is het dan gewoon (0,03)2log(2/5)=1 en dan verder uitwerken, of iets anders?
Alvast bedankt!

Daniël
Student universiteit - dinsdag 1 februari 2011

Antwoord

Het wordt 0,03(log(2) - log(5)) = 0,03.log(2/5) op grond van de regel
log(a) - log(b) = log(a/b).
Maar waarom er nou het getal 1 achter staat, ontgaat me.
Als we aannemen dat het grondtal van de logaritme 10 is, dan kun je intikken 0,03.log(2/5), maar dan kom je niet aan 1.
Moet er niet ergens een 'onbekende' in zitten? Dan wordt het namelijk een vergelijking en die is dan op te lossen.

MBL
dinsdag 1 februari 2011

©2001-2024 WisFaq