Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Som-,verschil-, verdubbelingsformules en simpson

Kunnen jullie mij a.u.b helpen met dez oefeningen?

nr 1: 4.(cos6 (a)- sin6 (a)) =cos(2a).(4-sin2(2a)l

nr 2 : 4.(cos6(a)-sin6(a)) = 1 + 3.cos2(2a)

alvast bedankt :)

Annele
3de graad ASO - maandag 31 januari 2011

Antwoord

Anneleen,
nr1:Omdat sin2a=2sinacosa,is 4-sin2(2a)=4(1-sin2acos2a).Omdat cos(2a)=
cos2a-sin2a, is( cos^6a-sin^6a)/cos2a=cos4a+sin2acos2a+sin4a=
(cos2a+sin2a)2-sin2acos2a.
nr2:Als a=1/2p,is het linkerlid gelijk aan -4 en het rechterlid is 4.
Dat klopt dus niet. Foutieve opgave?

kn
dinsdag 1 februari 2011

 Re: Som-,verschil-, verdubbelingsformules en simpson 

©2001-2025 WisFaq