Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 64151 

Re: Afgeleide berekenen

is dat dan gewoon 3(x-2)2/0-4 maar je kan toch niet delen door nul
ik snap niet hoe je dat doet met een breuk?
welke eenvoudige regels toepassen

julie
3de graad ASO - woensdag 26 januari 2011

Antwoord

Deze "3" in de noemer is geen constante, maar een factor.
De afgeleide van 3x2 is gelijk aan 3.2x en niet volgens jouw redenering 0.2x
En de afgeleide van x2/3 (of 1/3.x2) = 2x/3 en niet 2x/0

(x-3)3/3 = 1/3.(x-3)3

De afgeleide van (x-3)3/3 is dus 3.(x-3)2/3 = (x-3)2

LL
woensdag 26 januari 2011

©2001-2024 WisFaq