Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Schrijf L als functie van q

Gegeven zijn de formules L= 6p - 5q + 2 en q = 3p -2.
  • Schrijf L als functie van q.
Ik snap niet hoe je deze vraag moet maken. Kunt u mij dit makkelijk uitleggen?

Rick
Leerling bovenbouw havo-vwo - zondag 23 januari 2011

Antwoord

Je moet L uitdrukken in q. In de eerste formule staat L uitgedrukt in p en q. Dus zou het wel handig zijn als je p ook uit zou kunnen drukken in q. Dat kan met de tweede formule:

q=3p-2
q+2=3p
p=(q+2)/3

Je kunt nu p in de eerste formule vervangen door (q+2)/3. Je krijgt dan:

L=6·((q+2)/3)-5q+2
L=2q+4-5q+2
L=-3q+6

Mission accomplished! Lijkt me...

WvR
zondag 23 januari 2011

 Re: Functie formules 

©2001-2024 WisFaq