Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Vergelijking met 4 onbekenden

Goedenavond,

In een automaat gaan 4 soorten munten. 10 cent, 20 cent, 50 cent en €1. Op een dag zitten er 234 munten in met een totaal bedrag van €81,90. Er zitten 19 munten meer in van 20 eurocent dan van €1 en 13 meer van 10 cent dan van 50 cent. Ik moet 4 vergelijkingen opstellen waarmee ik met de rekenmachine kan bewijzen hoeveel ik van elke heb. Kunt u mij misschien helpen?

MVG

Rahmat
Leerling bovenbouw havo-vwo - zaterdag 22 januari 2011

Antwoord

Eerst maar 's vier vergelijkingen opstellen?

d:10 cent
t:20 cent
v:50 cent
e:1 euro

d+t+v+e=234
0,1d+0,2t+0,5v+e=81,9
t=e+19
d=v+13

...en dan heb je 4 vergelijkingen met 4 onbekenden. Wat was de vraag ook alweer? Je moet maar 's kijken hoe je het 'verhaaltje' vertaalt naar vergelijkingen.

WvR
zaterdag 22 januari 2011

 Re: Vergelijking met 4 onbekenden 

©2001-2024 WisFaq