Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 64110 

Re: Re: Re: Algebraisch oplossen

Bedankt voor uw uitleg dat begrijp ik nu.
Nu zit ik vast met een ander vraag c. De winkelier besluit per week tien keer zo veel aan reclame uit te geven als de verkoopprijs van een blik is.
Druk q uit in p.
Kunt u mij dit op een gedetailleerd manier uitleggen?
Alvast bedankt.

Stan
Leerling bovenbouw havo-vwo - zaterdag 22 januari 2011

Antwoord

Je hebt q = -10p + 0,3A + 150 en je weet nu dat A=10p. Als je tien keer zoveel aan reklame uitgeeft als verkoopprijs dan geldt A=10p. Invullen geeft:

q = -10p + 0,3·10p + 150
q = -10p + 3p + 150
q = -7p + 150

Je hebt nu q uitgedrukt in p als A=10p. Zoals je ziet is het vooral een kwestie van invullen en uitrekenen wat je uit kan rekenen, gelijksoortige termen samennemen en dan klaar:-)

WvR
zaterdag 22 januari 2011

 Re: Re: Re: Re: Algebraisch oplossen 

©2001-2024 WisFaq