\require{AMSmath} Dit is een reactie op vraag 64101 Re: Algebraisch oplossen A = 240 sorry voor het ongemak en ik moet P algebraisch berekenen Stan Leerling bovenbouw havo-vwo - zaterdag 22 januari 2011 Antwoord Ok. Invullen van q=117 en A=240 geeft: 117=-10p+0,3·240+150 Eerst uitrekenen wat je al uit kan rekenen: 117=-10p+72+150 117=-10p+222 Links en rechts 10p optellen: 10p+117=222 Links en rechts 117 aftrekken: 10p=105 Links en rechts delen door 10: p=10,5 Tada!:-) Op 1. Een eenvoudige vergelijking oplossen kan je meer voorbeelden vinden en applets om te oefenen met het oplossen van vergelijkingen. WvR zaterdag 22 januari 2011 Re: Re: Algebraisch oplossen ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
A = 240 sorry voor het ongemak en ik moet P algebraisch berekenen Stan Leerling bovenbouw havo-vwo - zaterdag 22 januari 2011
Stan Leerling bovenbouw havo-vwo - zaterdag 22 januari 2011
Ok. Invullen van q=117 en A=240 geeft: 117=-10p+0,3·240+150 Eerst uitrekenen wat je al uit kan rekenen: 117=-10p+72+150 117=-10p+222 Links en rechts 10p optellen: 10p+117=222 Links en rechts 117 aftrekken: 10p=105 Links en rechts delen door 10: p=10,5 Tada!:-) Op 1. Een eenvoudige vergelijking oplossen kan je meer voorbeelden vinden en applets om te oefenen met het oplossen van vergelijkingen. WvR zaterdag 22 januari 2011
WvR zaterdag 22 januari 2011
©2001-2024 WisFaq