\require{AMSmath} Machten Ik kom bij de volgende opgaven niet uit met de rekenregels: Bereken de exacte oplossing van 4/x4 = 1/2 hoe kan je de linkerterm bijvoorbeeld als een negatieve exponent opschrijven? Hetzelfde geldt voor -3x-5 = -20 Iemand die me kan helpen? Dank u Kevin Leerling bovenbouw havo-vwo - zaterdag 22 januari 2011 Antwoord Bij de eerste vergelijking ligt het voor de hand om, zo ver mogelijk, alles te schrijven als machten van 2. Je krijgt dan: Misschien heb je nog iets aan de rekenregels machten en logaritmen. Bij de tweede vergelijking krijg je: Strikt genomen zou je dan dat antwoord nog anders moeten schrijven: Maar of dat laatste dan de bedoeling is weet ik ook niet... Hopelijk helpt dat en anders maar weer verder vragen! WvR zaterdag 22 januari 2011 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Ik kom bij de volgende opgaven niet uit met de rekenregels: Bereken de exacte oplossing van 4/x4 = 1/2 hoe kan je de linkerterm bijvoorbeeld als een negatieve exponent opschrijven? Hetzelfde geldt voor -3x-5 = -20 Iemand die me kan helpen? Dank u Kevin Leerling bovenbouw havo-vwo - zaterdag 22 januari 2011
Kevin Leerling bovenbouw havo-vwo - zaterdag 22 januari 2011
Bij de eerste vergelijking ligt het voor de hand om, zo ver mogelijk, alles te schrijven als machten van 2. Je krijgt dan: Misschien heb je nog iets aan de rekenregels machten en logaritmen. Bij de tweede vergelijking krijg je: Strikt genomen zou je dan dat antwoord nog anders moeten schrijven: Maar of dat laatste dan de bedoeling is weet ik ook niet... Hopelijk helpt dat en anders maar weer verder vragen! WvR zaterdag 22 januari 2011
WvR zaterdag 22 januari 2011
©2001-2024 WisFaq