\require{AMSmath} Gonio en herleiden Ik kom maar de hele tijd niet uit deze twee sommen: A. Herleid cos(x-y)cos(y)-sin(x-y)sin y en B. Los op voor x op [0,2[PI]] cos(2x-(1/6)[PI])=-1 Weet u hier raad mee? Alvast bedankt Maarte Leerling bovenbouw havo-vwo - maandag 6 januari 2003 Antwoord De laatste vraag is bijna een belediging! Natuurlijk weten wij daar raad mee. En jij straks ook; let maar op. 1) Gebruik cos(A + B) = cosA.cosB - sinA.sinB Neem je nu A = x - y en B = y, dan heb je precies jouw opgave. 2) cos(2x - 1/6p) = cosp geeft direct 2x - p/6 = p + k.2p. En dan kun jij wel verder. MBL maandag 6 januari 2003 ©2001-2025 WisFaq
\require{AMSmath}
Ik kom maar de hele tijd niet uit deze twee sommen: A. Herleid cos(x-y)cos(y)-sin(x-y)sin y en B. Los op voor x op [0,2[PI]] cos(2x-(1/6)[PI])=-1 Weet u hier raad mee? Alvast bedankt Maarte Leerling bovenbouw havo-vwo - maandag 6 januari 2003
Maarte Leerling bovenbouw havo-vwo - maandag 6 januari 2003
De laatste vraag is bijna een belediging! Natuurlijk weten wij daar raad mee. En jij straks ook; let maar op. 1) Gebruik cos(A + B) = cosA.cosB - sinA.sinB Neem je nu A = x - y en B = y, dan heb je precies jouw opgave. 2) cos(2x - 1/6p) = cosp geeft direct 2x - p/6 = p + k.2p. En dan kun jij wel verder. MBL maandag 6 januari 2003
MBL maandag 6 januari 2003
©2001-2025 WisFaq