\require{AMSmath} Vergelijking exact oplossen hoe los ik:3 cos (2x) + 4 sin x = 1 open4 cos x - 5 /(cos x) = 4 tan x ?ik loop de hele tijd vast n Leerling bovenbouw havo-vwo - zondag 16 januari 2011 Antwoord 1.Gebruik cos(2x)=1-2sin2(x)2.Gebruik tan(x)=sin(x)/cos(x)Vermenigvuldig links en rechts eerst 's met cos(x).Gebruik cos2(x)=1-sin2(x)Lukt het dan?Zie ook 6. Goniometrische vergelijkingen oplossen WvR zondag 16 januari 2011 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
hoe los ik:3 cos (2x) + 4 sin x = 1 open4 cos x - 5 /(cos x) = 4 tan x ?ik loop de hele tijd vast n Leerling bovenbouw havo-vwo - zondag 16 januari 2011
n Leerling bovenbouw havo-vwo - zondag 16 januari 2011
1.Gebruik cos(2x)=1-2sin2(x)2.Gebruik tan(x)=sin(x)/cos(x)Vermenigvuldig links en rechts eerst 's met cos(x).Gebruik cos2(x)=1-sin2(x)Lukt het dan?Zie ook 6. Goniometrische vergelijkingen oplossen WvR zondag 16 januari 2011
WvR zondag 16 januari 2011
©2001-2024 WisFaq