Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Graad van een veelterm

We krijgen steeds opgaves die te maken hebben met de graad van een veelterm. Maar wat wordt er nu precies bedoeld met de graad van een veelterm?

anna
Leerling bovenbouw havo-vwo - maandag 6 januari 2003

Antwoord

De graad van een veelterm is niets anders dan de waarde van de hoogste exponent die erin voorkomt.

f(x) = 5x4 - 2x3 + 7x - 11 is van graad 4.

g(x) = -4x3 + 2x11 - 8x2 + 6x + 11 is van graad 11.

Kijk alleen uit met flauwe dingetjes als: f(x) = 2x3 - 3x2 - 2x3 + 5x + 8. De termen van de macht 3 vallen helemaal weg, dus de graad is niet 3 maar 2.

MBL
maandag 6 januari 2003

©2001-2025 WisFaq