\require{AMSmath} Dit is een reactie op vraag 63997 Re: Extrema met afgeleiden Als je die f(x)= (x2-2x)(x+2)2 hebt dat snap ik, maar hoe bereken je dan de afgeleide? Die regels die u noemt ken ik niet. julie 3de graad ASO - donderdag 13 januari 2011 Antwoord Als je de productregel niet kent en de kettingregel niet kent dan zit er weinig anders op de zaak uit te schrijven!f(x)=(x2-2x)(x+2)2f(x)=(x2-2x)(x2+4x+4)f(x)=x4+4x3+4x2-2x3-8x2-8xf(x)=x4+2x3-4x2-8xf'(x)=4x3+6x2-8x-8Tada...Wel aan! Dat was nog wel te doen! Je zou de afgeleide nu nog wel kunnen proberen te ontbinden! Maar dat moet je dan zelf nog maar 's proberen! WvR donderdag 13 januari 2011 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Als je die f(x)= (x2-2x)(x+2)2 hebt dat snap ik, maar hoe bereken je dan de afgeleide? Die regels die u noemt ken ik niet. julie 3de graad ASO - donderdag 13 januari 2011
julie 3de graad ASO - donderdag 13 januari 2011
Als je de productregel niet kent en de kettingregel niet kent dan zit er weinig anders op de zaak uit te schrijven!f(x)=(x2-2x)(x+2)2f(x)=(x2-2x)(x2+4x+4)f(x)=x4+4x3+4x2-2x3-8x2-8xf(x)=x4+2x3-4x2-8xf'(x)=4x3+6x2-8x-8Tada...Wel aan! Dat was nog wel te doen! Je zou de afgeleide nu nog wel kunnen proberen te ontbinden! Maar dat moet je dan zelf nog maar 's proberen! WvR donderdag 13 januari 2011
WvR donderdag 13 januari 2011
©2001-2024 WisFaq