Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 63986 

Re: Re: Toepassing tuinbouw differentiaalvergelijking

dat is volgens mij precies wat ik gedaan heb en krijg je dus:

I(s)=Ce^(-0.5k2 s) met C=eq

Maar hoe kun je nu de 'k' bepalen? Aangezien je nu dus 4 variabelen hebt en maar 2 gegevens (s en I(s)). :/

Wij dachten eq = 1 omdat dit het antworod is als je voor s=0 invult en I(s)=1 (100%)

alvast bedankt!

Floris
Leerling bovenbouw havo-vwo - woensdag 12 januari 2011

Antwoord

Let goed op wat je integreert! Er staat -k ds, dus je integreert naar s.

Je krijgt dan dus:

ln(I)=-ks + b

Oftewel, I(s)=C · e^(-ks ).

I is nu de intensiteit die afhangt van de dikte s. Vaak ken je de intensiteit I(s=0). Daarmee kun je C uitrekenen. Ken je nu ook de intensiteit bij eender welke andere dikte, dan kun je ook k uitrekenen. Succes!

Bernhard
vrijdag 14 januari 2011

©2001-2024 WisFaq