\require{AMSmath} Schattingsmethoden Dag,Kunt u mij helpen met de volgende formules aub? ik begrijp de verschillende stappen niet:1) 1 + 2 + .... + N _________________ N 1/2 * N * ( N+1)=__________________ N N + 1= ______ 2Hoe komt men daaraan??Alvast bedankt Jo 3de graad ASO - maandag 10 januari 2011 Antwoord Het gaat om de volgende uitdrukking: De teller kan je opvatten als de som van de eerste n natuurlijke getallen. Dat is een bekende reeks. Er geldt: Je kunt die formule zelf (direct) afleiden met behulp van een plaatje: Het kan worden bewezen met volledige inductie, maar voor nu is het plaatje misschien voldoende overtuigend. Je kan dan schrijven: ...en dan ben je er wel, denk ik. WvR maandag 10 januari 2011 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Dag,Kunt u mij helpen met de volgende formules aub? ik begrijp de verschillende stappen niet:1) 1 + 2 + .... + N _________________ N 1/2 * N * ( N+1)=__________________ N N + 1= ______ 2Hoe komt men daaraan??Alvast bedankt Jo 3de graad ASO - maandag 10 januari 2011
1) 1 + 2 + .... + N _________________ N 1/2 * N * ( N+1)=__________________ N N + 1= ______ 2
Jo 3de graad ASO - maandag 10 januari 2011
Het gaat om de volgende uitdrukking: De teller kan je opvatten als de som van de eerste n natuurlijke getallen. Dat is een bekende reeks. Er geldt: Je kunt die formule zelf (direct) afleiden met behulp van een plaatje: Het kan worden bewezen met volledige inductie, maar voor nu is het plaatje misschien voldoende overtuigend. Je kan dan schrijven: ...en dan ben je er wel, denk ik. WvR maandag 10 januari 2011
WvR maandag 10 januari 2011
©2001-2024 WisFaq