Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 60723 

Re: Impliciet differentieren

In Wlframalpha heb ik de grafiek bekeken van het gegeven en zie dan een soort uitgerekte veer en met wat verbeel-dingskracht zie ik ook dat rond f(1)=1/2. In uw antwoord
blijf ik steken bij:" Nu voor x=1 en y=1 invullen enz.
Als ik dat uitvoer krijgen we: {cos(pi)}{pi + pi*y'(x)}= 2/3{1 + y'(x)}. Ik houd dan alleen getallen over als ik dat uitwerk! En waarom voor y=1 invullen als y(1)= 1/2?
Wie kan hier duidelijkheid in geven? Bij voorbaat veel dank.

Johan
Student hbo - vrijdag 7 januari 2011

Antwoord

Johan,
Na het differentieren voor x=1 en y(1)=1/2 invullen.Dit geeft:
cos(1/2p)[1/2p+py'(1)]=2/3(1+y'(1)).Hieruit volgt y'(1).

kn
vrijdag 7 januari 2011

©2001-2024 WisFaq