\require{AMSmath} N vrijmaken bij een meetkundige reeks Beste Allemaal,Hoe kan ik het exponent n vrijmaken uit de formule:Sn= acn-1 / (c-1), als de n de onbekende is in deze formule? wizzzk Student hbo - donderdag 6 januari 2011 Antwoord Ik gok er op dat je zoiets bedoelt?$\eqalign{ & S_n = \frac{{ac^n - 1}}{{c - 1}} \cr & ac^n - 1 = \left( {c - 1} \right) \cdot S_n \cr & ac^n = \left( {c - 1} \right) \cdot S_n + 1 \cr & c^n = \frac{{\left( {c - 1} \right) \cdot S_n + 1}}{a} \cr & n = \frac{{\ln \left( {\frac{{\left( {c - 1} \right) \cdot S_n + 1}}{a}} \right)}}{{\ln (c)}} \cr}$Zoiets dus? Nog stappen onduidelijk? WvR donderdag 6 januari 2011 Re: N vrijmaken bij een meetkundige reeks ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Beste Allemaal,Hoe kan ik het exponent n vrijmaken uit de formule:Sn= acn-1 / (c-1), als de n de onbekende is in deze formule? wizzzk Student hbo - donderdag 6 januari 2011
wizzzk Student hbo - donderdag 6 januari 2011
Ik gok er op dat je zoiets bedoelt?$\eqalign{ & S_n = \frac{{ac^n - 1}}{{c - 1}} \cr & ac^n - 1 = \left( {c - 1} \right) \cdot S_n \cr & ac^n = \left( {c - 1} \right) \cdot S_n + 1 \cr & c^n = \frac{{\left( {c - 1} \right) \cdot S_n + 1}}{a} \cr & n = \frac{{\ln \left( {\frac{{\left( {c - 1} \right) \cdot S_n + 1}}{a}} \right)}}{{\ln (c)}} \cr}$Zoiets dus? Nog stappen onduidelijk? WvR donderdag 6 januari 2011
WvR donderdag 6 januari 2011
©2001-2024 WisFaq