Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

De formule van een rij functies

Beste wisfaq,
Ik probeer een uitdrukking te vinden voor de volgende rij functies
n=1: 1/2x2
n=2: 1/8x4
n=3: (1/48)x6
n=4: (1/384)x8
enz.

Voor de machten van x geldt x^(2n). Maar voor de coëfficiënten lukt het mij niet om een formule te vinden. Het moet niet al te moeilijk zijn maar ik zie hem niet:

a1=1/[2·1]
a2=1/[4·2·1]
a3=1/[6·4·2·1] etc.

Dus er staat bijvoorbeeld voor a4: a4=2n·(2n-2)·(2n-4)·(2n-6)·1.

Vriendelijke groeten

Viky
Student universiteit - donderdag 6 januari 2011

Antwoord

Viky,
Ik denk dat a(n)=1/(n!2n),n=1,2,.. voldoet, tenminste aan de eerste vier.

kn
donderdag 6 januari 2011

©2001-2024 WisFaq