Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Hogeregraadsvergelijkingen exact oplossen

Ik ben dit op de EPN vwo a site hs.10 aan het oefenen.
Dit is hoe ik het heb gedaan:
5x5-9=2
5x5=11
x5=2,2
x=5Ö(2,2) of x= -5Ö(2,2)
Dan zegt hij dus dat de oplossing goed is maar niet in de juiste vorm.
Wat moet ik doen om de oplossing in de juiste vorm te krijgen?
Alvast bedankt!
Gr. Anne

Anne
Leerling bovenbouw havo-vwo - woensdag 5 januari 2011

Antwoord

Laat x=-5Ö2,2 maar weg want dat is geen oplossing!
Ga maar na: (-5Ö2,2)5=-... dus dat klopt niet!
Helpt dat?

WvR
woensdag 5 januari 2011

©2001-2025 WisFaq