Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Invoegen van maximale en minimale productiehoeveelheden

Ik heb een situatie met liniear programmeren. Ik doe dit in excel maar wil graag ook weten hoe het in het echt moet zodat ik me antwoord kan controleren.

Het gaat over het ontwikkelen van fietsbanden:

	Bahia (A)     Impala (B)     Giro (C)  Tandem (D)
(Beste hoeveelheid te produceren (zelf uitgerekent))
50 1000 302,083 25
Machine nodig per band (tijd uren)
0,0044 0,0056 0,0067 0,0083
Max: 8 uur te gebruiken
Winst per band
25,0 30,0 50,0 120,0
(Max winst: 49354,16667 (zelf berekent))
Minimaal te produceren indien productie
50 1000 75 10
Maximaal te verkopen
250 1350 325 25
Heb ik het zo goed uitgewerkt of kan de max. winst verder omhoog?

Groeten, Willem

Willem
Student hbo - woensdag 5 januari 2011

Antwoord

Ik kom tot de volgende winstfunctie:

Winst=25a+30b+50c+120d

Met de volgende voorwaarden:

0,0044a+0,0056b+0,0067c+0,0083d=8
a=8
a=250
b=1000
b=1350
c=75
c=325
d=10
d=25

Dit geeft met VU-grafiek:

De maximale waarde van de doelfunctie Winst = 48242,61

Variabele Waarde
a 31,7
b 1000,0
c 325,0
d 10,0

Dus ergens klopt er iets niet, denk ik...

WvR
vrijdag 7 januari 2011

 Re: Invoegen van maximale en minimale productiehoeveelheden 

©2001-2024 WisFaq